Upgrade je youngtimer met een nieuw navigatiesysteem

Je youngtimer upgraden door een Carplay/Android Auto head unit te kopen en te installeren kan een aantal belangrijke voordelen opleveren. Met deze systemen hebt u rechtstreeks via het infotainmentsysteem van uw auto toegang tot een groot aantal functies en apps, waardoor het gemakkelijker en veiliger wordt om uw telefoon tijdens het rijden te gebruiken.

Peter Jaap

Hier zijn slechts enkele van de belangrijkste voordelen van een upgrade naar een Carplay of Android Auto head unit:

  1. Handsfree bediening: Een van de grootste voordelen van een Carplay of Android Auto head unit is dat u uw telefoon handsfree kunt bedienen. Dit betekent dat u tijdens het rijden niet met uw telefoon hoeft te rommelen, wat gevaarlijk kan zijn. Met een eenvoudige spraakopdracht kunt u bellen, berichten verzenden en ontvangen en uw favoriete apps openen zonder uw handen van het stuur te halen.

  2. Verbeterde navigatie: Zowel Carplay als Android Auto worden geleverd met ingebouwde navigatiesystemen die gemakkelijk te gebruiken zijn en real-time verkeersinformatie bieden. Dit kan het veel gemakkelijker maken om je weg te vinden, vooral in onbekende gebieden. Bovendien kunnen de systemen stapsgewijze aanwijzingen geven, zodat u niet voortdurend op een kaart hoeft te kijken of tijdens het rijden straatnaamborden hoeft te lezen.

  3. Verbeterd entertainment: Naast handsfree toegang tot de functies en apps van uw telefoon, kan een Carplay of Android Auto head unit ook de entertainmentopties in uw auto verbeteren. Met deze systemen kunt u eenvoudig muziek, podcasts en andere audio-inhoud van uw telefoon rechtstreeks via de luidsprekers van uw auto streamen. U kunt uw telefoon ook aansluiten op de head-unit om toegang te krijgen tot uw favoriete films en tv-programma's, wat eindeloze entertainmentopties oplevert voor lange autoritten.

  4. Meer veiligheid: Zoals eerder vermeld, is een van de grootste voordelen van een Carplay of Android Auto head unit dat u uw telefoon veilig kunt gebruiken tijdens het rijden. Deze systemen zijn ontworpen om afleiding te minimaliseren, zodat u zich op de weg kunt concentreren terwijl u toch verbonden blijft. Bovendien zijn veel nieuwere auto's nu uitgerust met geavanceerde rijhulpsystemen die u kunnen helpen ongelukken te voorkomen en veilig op de weg te blijven.

  5. Hogere doorverkoopwaarde: Als u van plan bent uw auto in de toekomst te verkopen, kan een upgrade naar een Carplay of Android Auto head unit ook de doorverkoopwaarde verhogen. Veel autokopers zijn op zoek naar deze geavanceerde functies, dus een reeds geïnstalleerde head-unit kan uw auto aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Dit kan u helpen een betere prijs voor uw auto te krijgen wanneer het tijd is om te verkopen.

Kortom, upgraden naar een Carplay of Android Auto head unit kan een aantal belangrijke voordelen opleveren. Van handsfree bediening en verbeterde navigatie tot verbeterd entertainment en meer veiligheid, deze systemen kunnen uw rijervaring handiger en aangenamer maken. Bovendien kunnen ze zelfs de doorverkoopwaarde van uw auto verhogen. Dus als je nog steeds in een oudere auto rijdt zonder deze geavanceerde functies, is het misschien tijd om een upgrade naar een Carplay of Android Auto head unit te overwegen.

Als je op zoek bent om je youngtimer te upgraden met een Carplay of Android Auto head unit, is een optie om er een te kopen van Aliexpress. Hier is een snelle gids over hoe dat te doen:

  1. Ga naar Aliexpress.com en maak een account aan als je die nog niet hebt.

  2. Zoek naar "Carplay head unit" of "Android Auto head unit" met behulp van de zoekbalk bovenaan de pagina.

  3. Blader door de beschikbare opties en lees klantbeoordelingen om een head unit te vinden die aan jouw wensen en budget voldoet.

  4. Voeg de head-unit toe aan uw winkelwagen en ga naar de kassa.

  5. Voer uw verzend- en betalingsgegevens in en plaats uw bestelling.

  6. Wacht tot uw head-unit aankomt en volg de instructies om deze in uw auto te installeren.

Houd in gedachten dat de aankoop van een head unit van Aliexpress kosteneffectiever kan zijn dan het kopen van een van een traditionele retailer, maar het kan ook komen met een aantal risico's. Zorg ervoor dat u recensies van klanten leest en doe uw onderzoek voordat u een aankoop doet om ervoor te zorgen dat u een product van hoge kwaliteit krijgt. En als u er niet zeker van bent dat u de head-unit zelf kunt installeren, is het altijd een goed idee om een professionele monteur te raadplegen om mogelijke problemen te voorkomen.

Zodra je een Carplay of Android Auto head unit van Aliexpress hebt gekocht, is de volgende stap om het in je auto te installeren. Hier is een snelle gids over hoe dat te doen:

  1. Begin met het zorgvuldig lezen van de instructies die bij je head unit zijn geleverd. Deze zullen specifieke informatie geven over hoe de eenheid in uw bepaald merk en model van auto te installeren.

  2. Verzamel het gereedschap en de uitrusting die u nodig hebt voor de installatie. Dit kan een schroevendraaier, draadstripper, elektrische tape, en alle andere speciale gereedschappen die in de instructies worden genoemd.

  3. Koppel de accu van je auto los om elektrische schokken of schade tijdens het installatieproces te voorkomen.

  4. Verwijder de bestaande head-unit uit uw auto. Dit omvat meestal het verwijderen van alle bekleding of panelen die de eenheid bedekken, en vervolgens het gebruik van een schroevendraaier of ander gereedschap om de eenheid zelf los te maken en te verwijderen.

  5. Zodra de oude hoofdeenheid is verwijderd, kunt u beginnen met het installeren van de nieuwe Carplay of Android Auto eenheid. Dit omvat meestal het aansluiten van de eenheid op de kabelboom van uw auto en het vastzetten op zijn plaats met schroeven of andere bevestigingsmiddelen.

    Zodra de nieuwe hoofdeenheid is geïnstalleerd, kunt u de accu van uw auto weer aansluiten en het contact aanzetten om de eenheid te testen. Volg de meegeleverde instructies om het Carplay- of Android Auto-systeem in te stellen en te beginnen met het gebruik ervan in uw auto.

Houd in gedachten dat het installeren van een Carplay of Android Auto head unit een complex proces kan zijn, en het is niet aanbevolen voor onervaren doe-het-zelvers. Als u niet zeker weet hoe u de eenheid correct moet installeren, is het altijd een goed idee om een professionele monteur te raadplegen om ervoor te zorgen dat het correct en veilig gebeurt. Wij raden MotiveSupplies.nl aan.